Новини

ПРИВАТИЗАЦІЯ ЗА «НП» ВЖЕ ПРАЦЮЄ НА TENDGROUP

09 листопада 2022

З 31.10.2022 року на майданчику ТендГруп та в системі Прозорро.Продажі запущено новий функціонал з малої приватизації:

  • Реалізовано новий Реєстр об’єктів малої приватизації. Раніше опубліковані об’єкти, відтепер знаходяться в архіві. Щоб створити інформаційне повідомлення органу приватизації необхідно повторно створити об’єкт вже в новому Реєстрі.
  • Створена нова форма для інформаційного повідомлення, хоча інтерфейс залишився схожим на попередній, для зручності переходу на новий функціонал. Необхідно внести дані про всі аукціони і далі інформаційне повідомлення створює всі аукціони згідно законодавчих вимог.
  • Реалізовано новий ланцюжок процедур, в якому додано четвертий голландський аукціон з поетапним зниженням ціни. Такий аукціон оголошується у разі, якщо не відбувся попередній голландський через дискваліфікацію переможця (переможець не відповідає вимогам Закону, не сплатив суму за лот, не підписав протокол аукціону або договір).
  • Надана можливість редагування кожного аукціону протягом 48 годин з моменту його автоматичної публікації системою. Можна відредагувати суму гарантійного внеску (у разі, коли 2 попередні аукціони не відбулись через дискваліфікації переможців та необхідно збільшити суму гарантійного внеску згідно абз. 2 підпункту 4 пункту 7 Закону) та банківські реквізити організатора для перерахунку гарантійного внеску, сплати суми за лот тощо.
  • Змінена послідовність підтвердження оплати та завантаження договору. Орган приватизації спочатку підтверджує оплату (20 р.д. після формування протоколу) та після цього завантажує договір та наказ про завершення приватизації (25 р.д. з дня наступного за днем формування протоколу). Таку нову послідовність передбачає Закон та п. 95 Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, що затверджений Постановою Кабміну №432.

Щодо аукціонів, які були оголошені до 31.10.2022 р.

Якщо органом приватизації, були опубліковані інформаційні повідомлення до 31.10.2022 р., такі інформаційні повідомлення та всі аукціони, що оголошуються в їх межах, проводяться на підставі раніше діючої технічної процедури.

Всі нові інформаційні повідомлення публікуються за допомогою нового функціоналу та на підставі створеного об’єкта в новому Реєстрі, що наразі працює в Прозорро.Продажі.

Перед тим, як створювати інформаційне повідомлення або об’єкт радимо звернутися до служби підтримки майданчика ТендГруп.

За додатковими роз’ясненнями звертайтеся до служби підтримки майданчика ТендГруп: 

тел.:(044) 333 91 50 (безкоштовно в межах України), e-mail: tendgrouptg@gmail.com