Новини

Прозорро.Продажі готуються до початку реалізації арештованого майна через електронні аукціони у 2022

28 грудня 2021

Державне підприємство «Прозорро.Продажі» здійснює розробку спільної процедури із ДП «СЕТАМ» для проведення торгів з продажу арештованого майна. Орієнтовний запуск цього напряму очікується у першому півріччі 2022 року.

Міністерство юстиції наприкінці серпня 2020 року підписало наказ №2933/5, яким визначило ДП «Прозорро.Продажі» адміністратором електронної торгової системи, через яку реалізується арештоване майно.

ДП СЕТАМ залишається єдиним організатором аукціонів з продажу арештованого майна Державної виконавчої служби й має бути інтегроване в систему Прозорро.Продажі.

«Радіємо, що наші партнери з ДП «Сетам» підтримують прозорість і безпеку торгів, які гарантують Прозорро.Продажі. Онлайн-аукціони дозволяють залучити більше учасників, завдяки чому держава отримає ще один прозорий ринок та вищу ціну за продаж такого типу активів. Механіка аукціонів працює так, що до початку торгів ніхто не знає, скільки учасників, хто вони та як будуть готові змагатися за актив», – зазначила перша заступниця директора ДП “Прозорро.Продажі” Дарина Марчак.

Нагадаємо, ДП “Прозорро.Продажі” та ДП “Прозорро” — це два різні державні підприємства, які побудовані на принципах сім’ї Прозорро “усі бачать усе”, але адмініструють та розвивають різні електронні системи. ДП “Прозорро.Продажі” — для продажу державного та комунального майна на онлайн-аукціонах, ДП “Прозорро” — для проведення тендерів на закупівлю товарів, робіт і послуг державними установами. Обидва ДП підпорядковуються Міністерству економіки.